Gratis verzending vanaf €75 in Nederland of €150 in de EU
Nederlands nl
  • Nederlands nl
  • English en
Gratis verzending vanaf €75 in Nederland of €150 in de EU
Nederlands nl
  • Nederlands nl
  • English en
Winkelwagen 0

Nieuwe ontdekkingen: Vinyas d'Empremta

Kim ten Wolde Catalonië Natuurwijn Vinyas d'Empremta Wijngaard

De wijngaarden

Een van de nieuwe ontdekkingen is Vinyas d'Empremta. Dit wijnhuis ligt in de pre-Pyreneeën en werkt volledig biodynamisch en natuurlijk. 

"Wijn met de afdruk van het landschap" - dat is wat de familie Vinyas met hun wijnen probeert te bereiken. 

Ruim twintig jaar geleden begon Isidre met het werk in de wijngaard. Daarvoor was hij een fanatiek sporter en werkte hij als automechanieker. Het werk in de wijngaard was voor hem een verademing - de verbinding met de natuur en de rust die het bracht. Zijn oudste zoon Gerard was afgestudeerd ingenieur maar er was weinig werk te vinden en ook hij besloot samen met zijn vader de passie voor de natuur, de wijngaard en de wijn verder uit te breiden. Ook Berta besloot dat de wijnwereld iets voor haar was en ging naar de school voor oenologie in de Penedès. 

Jonge aanplant Terrassen wijngaard

De familie Vinyas gaat verder dan alleen het maken van natuurwijn. Hun streven is het herstellen en behouden van de natuur, het terugbrengen van bijna verloren variëteiten en het werken volgens eeuwenoude gebruiken. Zo zijn er enkele wijnen die worden gefermenteerd in 'Cup de Pedra', stenen kuipen, overdekt maar in de wijngaard en wordt er niets toegevoegd of gefilterd. 

Wijnen die écht puur natuur zijn en je transporteren naar de prachtige Pre-Pyreneeën. 

 Nieuwer bericht