Gratis verzending vanaf €75 in Nederland of €150 in de EU
Nederlands nl
  • Nederlands nl
  • English en
Gratis verzending vanaf €75 in Nederland of €150 in de EU
Nederlands nl
  • Nederlands nl
  • English en
Winkelwagen 0

Wijn van kleine producenten, met een hart voor de wijngaard, de natuur en de wijnen die zij maken. Dát is waar ik voor sta.

 

Voor wie mij nog niet kent: Kim ten Wolde, geboren in 1987 in Harderwijk en nu wonend te Haarlem. Met een opleiding chemische technologie is wijn natuurlijk helemaal niet in de richting... 

Hoe kwam ik dan toch op het idee om iets met wijn te gaan doen?

Het duurde een tijd voordat ik wijn echt had ontdekt. Tijdens mijn studententijd was ik nog niet zo weg van de wijn. Maar toen ik in 2010 op een bruiloft bij een wijnhuis in de buurt van Siena was en daar de diversiteit van de wijnen van slechts 1 wijnhuis ontdekte, wou ik meer weten! 

In de jaren die daarop volgden groeide de interesse en kennis beetje bij beetje, voornamelijk door veel te proeven en te vergelijken, maar pas toen ik in 2017 een halfjaar in Catalonië woonde klikte het echt. Ik ontmoette Albert, die daar werkte bij een wijnbar, en hij zag mijn interesse in wijn. Direct daarna nodigde hij mij uit om mee te gaan naar de wijnbeurzen in Barcelona en het bezoeken van wijnhuizen in de buurt. De diversiteit in wijnen, in zo'n kleine regio... wow! En de typiciteit van de wijnregio's alleen al binnen Catalonië. Toen wist ik het, hier wil ik meer van weten en iets mee doen. 

Maar 'life happens' en ik begon weer een 'normale' baan terug in Nederland in 2018, en wijn bleef bij een hobby. Tot ik eind 2020 bedacht 'wat valt er te verliezen?'... In het slechtste geval zit ik met een pallet vol met wijn, uiteindelijk gaat dat toch wel op, er waren genoeg vrienden die altijd zeiden 'neem voor mij maar een paar doosjes mee'.

Waarom dan wijn? Het is zo mooi wat druiven kunnen doen. Wat het klimaat ermee kan doen, de omgeving waar de stokken geplant staan. Een stukje magie van de natuur. De diversiteit aan druiven, wijngaardbeheer, aan vinificatiemethoden.

En dát is precies wat ik probeer te vertegenwoordigen in mijn portfolio. Een selectie van wijnhuizen die werken mét de natuur. Niet persé natuurwijn, maar wijn die verantwoord gemaakt is met zo weinig mogelijk ingrepen van de wijnmaker.